sunnuntai 3. elokuuta 2014

The dress that turns men into gentlemen

... And gets compliments from the ladies!

Topvintagen paketti tuli keskiviikkona, mutta sattuneista syistä ei tullut otettua kuvia. Eilen sitten lopulta pukeuduin uuteen mekkooni vuonna 1989 syntyneitä lapsia juhlivaan tilaisuuteen kirjastolle (vaikka suunnittelin ensin Vivieniä, päädyin tähän), mutta puin sitä aavistuksen alaspäin jättämällä huivin, petticoatin ja korkkarit kotiin. Silti kolme täysin tuntematonta ihmistä otti osakseen kehua kuinka kaunis leninki minulla oli ylläni :) Mekko elää odotuksiensa mukaisesti.

Kotiin palattuani minulla oli tylsää, joten lisäsin kaikki muut tykötarpeet ja lähdin pikkuveljen kanssa kaupungille ottamaan kuvia, vaikka kiharat ehtivät tyypilliseen tapaansa kadota.
Kaupungilla oli hurjan paljon ihmisiä. Minä luulin, että oopperat loppuivat jo, mutta ilmeisesti eivät.
Halusin pässisaareen kuvia ottamaan, mutta menimme sitten Riihisaareen, koska ei tuonne väkijoukkoon kehdannut huvikseen mennä sukkuloimaan. Joku vanhempi mies oli väen keskellä kyltin kanssa, jossa luki: "ostetaan kolme lippua!" Ilmeisesti olivat loppuneet vähän ikävään aikaan, mutta useimpiin näytöksiin liput on aina loppuun myyty. Älkää uskoko lehtiä, vaikka väittävät, että tilaa on, koska ei 99% ajasta ole.
Tämä oli niin hyvin ajoitettu, että naurattaa :D
Kunhan suurimmat ihmismassat olivat aikansa kohti Olavinlinnaa lipuneet, menimme istumaan terassille Sarastroon. Mieheni oli juonut Sillansuussa Hoegaardenin hyvää vehnäolutta ja pikkuveljeni puhui juoneensa samaa lientä Sarastrossa. Minä en yleensä niin välitä oluesta, mutta oikein vaalea sitruunalla höystetty kylmä vehnäolut kelpasi minullekin.
Dress: Pinup Couture Birdie dress
shoes: Pinup Couture Cutiepie red bow
petticoat: Sam's
earrings: Collectif
scarf: From Paris with Love!
0,33 ja 0,5l. Lasit pakastimesta, joten on saletisti raikasta.
Taisin mainita edellisessä postauksessa jotain huumorista. Lasin koko tulee hyvin ilmi tässä.
Rakastan tuota mekkoa. Tuntuu hyvältä, näyttää upealta petticoatilla ja ilman, ja sen mukana tullutta vyötä voi käyttää muidenkin mekkojen kanssa. Ei se ehkä kelpaa talveen kesäisen kuvionsa puolesta, mutta talveen minulla on muitakin mekkoja. Pidän myös Sam'sin petticoatista ja sen hintaan nähden sietääkin pitää - maksoi kaksi kertaa enemmän kuin Hell Bunnyn alushameet! Laatu on myös sen mukainen, paljon pehmeämpi, peittävämpi (joten sitä voisi halutessaan käyttää sellaisenaan) ja ilmavampi, ettei tunnu 24 asteen lämmössäkään siltä, että on villahousut jalassa. Toivon mukaan myös säilyttää muotonsa paremmin.

Pinup Couturen Cutiepie -kengistä minun on sanottava sen verran, että ne ovat minulle aavistuksen liian isot, mutta päkiä- ja kantalappujen kanssa hyvät. En viitsinyt vaihtaa pienempään kokoon, koska se olisi saattanut olla liian pieni, eikä minua kiinnosta vaihtaa kenkiä moneen kertaan. (Ja nyt tiedän, että oikea jalkani on yksinkertaisesti vain pienempi kuin vasen.)

Kengissä on korkoa 12cm, mutta kyllähän niillä vähän aikaa jaksaa töpötellä menemään, eikä tullut edes päkiät kipeiksi päkiäpehmukkeiden ansiosta. Koosta vielä sen verran, että jos joku muu on ajatellut joskus ostaa Pinup Couturen kenkiä netistä, ovat koot aavistuksen perussuomalaista isompia, mutta koska korot ovat korkeat, korjautuu asia useimmiten mukavuutta lisäävillä lappusilla, vaikka hintaa tuleekin lisää. Tietty voi olla, että minulla on vain kapea jalka ja perusleveälestiseen lontsikkaaseen nämä kengät ovat kuin nakutettu.

Taidan tehdä joskus myöhemmin arvostelun/esittelyn nettikaupoista, koska olen tilannut viimeisen vuoden aikana monesti ulkomailta, mutta tähän mennessä olen esitellyt vain suomalaisia kauppoja. Monet varmasti uskaltavat jo rehellisesti tilata tavaraa Jenkkilästä tai Kiinasta asti, mutta minä olen ainakin aina arkaillut ulkomailta tilaamisen kanssa - mutta en enää! Palvelu on loistavaa ja tavarat perillä useimmiten viikon sisään. Toistaiseksi olen rajoittunut Eurooppaan, mutta saa nähdä milloin uskaltaudun tilaamaan Amerikoista asti. Kukkaroa säälien en toivottavasti pitkään aikaan, ellei lottovoitto napsahda tilille. Siihen tosin täytyisi lotota.

Collectifilla oli tänä viikonloppuna koko kaupan valikoima -50% koodilla SUN50, joten jos joku mattimyöhäinen lukee tätä tänään, niin vielä saanee alennukset. Minä tilasin ne punaiset pökät, jotka minun piti ostaa TopVintagelta, mutta ehtivät loppua juuri silloin, kun lisäsin oman kokoni ostoskoriin. Goddammit! 
Onni onnettomuudessa, nyt sain ne halvemmalla valmistajan omilta sivuilta. Kukkarolle ja tilin saldolle ei ole niinkään onni, mutta jospa myisin vaikka tori.fi:ssä vanhoja goottivaatteita pois parempaan kotiin, niin ehkä saan vähän omistani takaisin. Minulla on muutama uutta kotia etsivä mekko, korsetti ja huppari, jotka eivät valitettavasti sovi enää nykyiseen tyyliini. Pitänee napata muutamat kuvat ja pistää myyntiin!
(Edit 2016: Siellä ne kaapissa odottaa edelleen niitä kuvia ja myynti-ilmoituksia :D)

4 kommenttia:

  1. Omg, onneksi käväisin blogissasi tänään lukemassa, muuten olisi tuo Collectifin tarjous mennyt aivan sivusuun! Nyt tuli tilailtuu kaikkee ihanaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin aina hairahdan, kun siellä on alet :) Nyt suututti kun ne mitä ihan alunperin halusin, ehtivät jo loppua muutama viikko sitten. no, sainpahan ne housut, joita olen kytännyt viime joulukuusta asti ja sopivasti syksyyn vielä. Toisaalta syksy saa pysytellä vielä PITKÄÄN poissa, nautitaan kesästä!

      Poista
  2. Voitko uskoa, että huokaisin ihan ääneen OOOH, kun näin mekkokuvat? Ihan mielettömän kaunis mekko! OOOH! En keksi ihastuksissani mitään muuta sanottavaa :)

    Kävin Topvintagen sivuilla ja voi jukra, kun en ole aiemmin tiennyt tuosta kaupasta... Siellä siis ovat kaikki vaatteet, joissa on kaunis kukkakuvio! En tiedä, kestääkö kukkainnostukseni ensi kesään, mutta jos kestää, niin taidan pistää tuolta jonkun mekon tilaukseen... Ja kivan talvitakinkin löysin ja pari ihanaa leninkiä, joita en nyt tässä nuukuuskuurissa kuitenkaan osta :)

    Nettikauppapostaus olisi kiva ja tarpeellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisitko että minäkin löysin Topvintagen googlaamalla mistä Euroopasta saa Pinup Couturen vaatteita? :D Etsin juurikin tuota mekkoa, ettei tarvitsisi Jenkkilästä asti tilata ja kun se kerran tuolta löytyi, niin mukaan lähti.
      Siellä on myös paljon kaikkea muuta ihanaa, olisi vaan rahaa tilata kaikki haluamansa niin hyvä olisi. Ja kukkakuviothan sopivat aina kesään (enkä minäkään yleensä tykkää kukkakuviosta, mutta tässä se oli niin elegantti, etten voinut vastustaa)!

      Poista