maanantai 16. maaliskuuta 2015

Mustikkakuppikakut

Olen hurahtanut kuppikakkuihin, koska niitä on itseasiassa aika helppo tehdä ja tuunata. Viime viikolla tein mustikkakuppikakkuja, joista tuli itseasiassa vielä parempia kuin mangokuppikakuista - kuorrute on ainakin veikeämpi, vaikkakin edelleen ilman pursotinta söherretty.

Mustikkakuppikakut


2 munaa
1,5 dl sokeria
200g mustikka-vaniljarahkaa (tai kermaviiliä, mutta silloin lisää 0,25dl sokeria)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100g voita
1,5 dl mustikoita

Kuorrute:
1 prk (n. 200g) mascarponea
100g valkosuklaata
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita muna-sokerivaahtoon rahka/kermaviili (kermaviili siksi, että rasvaa on saman verran kuin ruoanlaittoon tarkoitetussa rahkassa, eli 10% tienoilla).
  • Lisää vuoron perään vehnäjauhoja ja voita. Kun olet lisännyt molempia puolet, lisää mustikat. Taikinasta tulee jämäkkää (pakaste-)mustikoiden takia, mutta kuuluukin olla. Lisää loput jauhot ja voi vuorotellen.
  • Täytä lusikalla muffinssi/kuppikakkuvuoat vähän yli puolenvälin ja paista uunissa 175 asteessa n. 25 min.

  • Anna kuppikakkujen jäähtyä ja valmista sitten kuorrute.
  • Murskaa sekaisin mustikat ja sokerit erillisessä astiassa jonkin sortin karkeaksi survokseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa ja vatkaa tuorejuuston sekaan. (Älä vatkaa tuorejuustoa liikaa, ettei juoksetu, äläkä lisää suklaata kuumana.) Sekoita mustikkasurvos tuorejuuston sekaan tasaiseksi seokseksi ja mausta halutessasi 1 rkl sitruunamehua, jos tahdot vähän lisää kirpeyttä.
  • Kuorruta jäähtyneet kuppikakut tuorejuustoseoksella ja koristele haluamallasi tavalla. Säilyvät jääkaapissa ainakin neljä päivää hyvänä, todennäköisesti lähemmäs viikkoa.

Seuraavaksi vuorossa olisivat kookos-limekuppikakut. Jos jollain on tietoa miten kookosöljy reagoi leivonnaisissa, saa kirjoittaa tänne, sillä ajattelin korvata limeversion rasvan kookosöljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti