torstai 31. joulukuuta 2015

Chocolate for a Dumb Blonde

Koska olin kiltti tyttö, joulupukki kävi tänäkin vuonna kylässä. Lahjaosasto painottui tuttuun tapaan vakiovarusteisiin, eli yöpukuun, sukkahousuihin, pörrösukkiin ja suklaaseen, mutta pari yllättäjääkin oli.

Ensimmäisenä varmaan voi varmaan sanoa, että sain imurin jo pari päivää ennen joulua. Olin menossa ostamaan imuria joulusiivousta varten, koska kuusi vuotta vanhan Ergorapidoni johto sanoi itsensä irti, mutta mamma tokaisi, että et muuten osta. Olivat iskän kanssa hankkineet uuden hiljaisen Electroluxin imurin, joka oli niin tehokas, että meinasi keittiön muovimattokin mennä kuprulle. Tuli siivottua vähän vähemmällä raivoamisella, kun imuroin jo tiistaina.
Vakiolahjat, mutta itseasiassa toivon näitä joka vuosi, koska kuljen kaikki sukat ja sukkahousut puhki.
Poikaystävältä saatu lahja tulikin esiteltyä jo edellisessä postauksessa, mutta sanotaan nyt vielä kerran, että vähän kyllä yllätyin ja kerrankin positiivisesti. En nyt puhu lahjoista, koska tykkään kaikista lahjoista, mutta yleisesti ottaen ei tuo mies hirveän monesti kyllä positiivisesti yllätä. Totesin jo yhdelle työkaverillekin parisuhdeongelmista, että elä huoli - meillä on ollut parisuhdekriisi viimeiset kolme vuotta!
Eiköhän näillä pärjätä ensi jouluun.
Yllätyslahjat ovat mieleeni. Olen joutunut parina vuonna osoittamaan sormella siipalle, että mitä haluan tai olla mukana ostamassa, mutta paljon mukavampaa on, kun ei tiedä mitä saa. Tuttavani tuntevat minut sen verran hyvin, etten ole koskaan saanut epämieluisia lahjoja, vaan aina jotain, jota en välttämättä osaa itse ostaa, tai josta he tietävät minun pitävän.

En ymmärrä lahjojen palauttajia, ellei kyseessä ole tosiaan vääränkokoinen vaate. Tietysti on niitä ihmisiä, jotka ostavat lahjoja vain koska on pakko, ajattelematta yhtään vastaanottajaa, mutta minusta on kivempi ajatella niin, että toista haluaa ilahduttaa jollain mieluisalla asialla sen sijaan, että tuputtaisi joka vuosi jotain, joka jää käyttämättä. Tässä lahjan saajakin voi huomauttaa, että ehkä ne yöpuvut alkaa jo riittää kolmantena vuonna peräkkäin.
Maidonvaahdotin ja patalaput ovat poikaystävän siskolta. Nyt voin tehdä gourmet-kahveja kotona vähän pienemmällä vaivalla!
Minä saan teetä joltakulta suurin piirtein joka synttäreillä ja jouluna, joskus useammankin pussin. Pakko myöntää, etten ehdi juoda kaikkea loppuun, mutta talvisaikaan tulee onneksi juotua enemmän teetä, varsinkin kun ryhdyin juomaan irtoteetä töissä. Pitäisi vielä ostaa manaattiteepallo niin saisi kaiken ilon irti irtoteestä.

Pikkuveli jatkoi tänä vuonna samalla linjalla kuin viime vuonna ja osti Tom of Finland-tyynyliinan. Ei tullut sitä kaivattua pussilakanaa, mutta ehkä voisin itse ostaa sen tai vaikka kaksi, kun nyt on tyynyliinaakin kahta eri printtiä.

Minäkin jatkoin samalla linjalla pikkuveljen lahjan suhteen kuin viime vuonna. Viime vuonna hommatusta kahvimyllystä on nyt hyötyä, kun ostin sitä kauan kaivattua ja himoittua kissankakkakahvia, eli Lopi Luwak sivettikissakahvia veljelleni. Tästä on puhuttu jo pitkän aikaa, mutta nyt sitten työssäkäyvänä ihmisenä suolsin rahani toivon mukaan luonnonmukaiseen elukankakkaan ja sitä sitten jos pääsisi maanantaina maistelemaan Mikkelin reissulla. Voi sanoa juoneensa maailman (toiseksi) kalleinta kahvia. Näemmä norsunpaskakahvi on vielä kalliimpaa.
Tyhmä blondi tarvitsee tietysti asiaan kuuluvat shampoot ja hoitoaineet, jotka sain Janinalta joululahjaksi. Kyllähän tuo tukka aika mukavalta tuntuu näillä pesun jälkeen ja tarvettakin on niin kauan kuin pysyttelen blondina. Välillä meinaa käsi käväistä violetin Color Mask Plumin putelissa, mutta toppuuttelen itseäni, että jos joskus shokkivärjään, niin tavoitteena on sitten pastellipinkkiponitukka. Toistaiseksi viihdyn kuitenkin blondina.

Janinalle hommasin ihanan merinovilla-kashmirneuleen, jollaisen hommasin itsellenikin ihan vain siksi, että materiaali on maailman pehmeintä ja voidaan sitten olla molemmat tyhmiä blondeja samanlaisissa neuleissa. Poikaystävä sai perhanan kalliit Peak Performancen collegehousut, koska muissa malleissa ei ollut sopivia kokoja jäljellä tai ne näyttivät liian mauttomilta. En muun muassa pidä meleeratusta harmaasta tai sellaisesta likaisen tummanharmaasta. Yäk.

Poikaystävän sisko sai minulta Kalevalan Kielo-korvakorut. Kävin kiertelemässä koruliikkeessä ajankulukseni ja katselin kaikkia kivoja hopeakoruja, mutta kaikissa oli vähän turhan tyyris hintalappu. Katselin halvempia korvakoruja, mutta ne taas olivat rumia ja persoonattomia, joten tein saman tempun kuin myöhemmin poikaystävän pöksyjen kanssa, että itsekseni jupisten vein kalliin lahjan kassalle ja toivoin vastaanottajan pitävän lahjastaan niin paljon, että tyhjä tili on sen arvoista.

Äiti toivoi lompakkoa ja sai sellaisen. Oli jopa ottanut tänään käyttöön, kun olin veljelle jäkättänyt siitä, että kaikki uusi jää ainakin vuodeksi käyttämättä, koska niitä täytyy säilöä ja rakastaa, etteivät mene pilalle... Joten kiroan varmasti moneen kertaan sitä, että ostin myös kalliit Cliniquen saippuat ja kasvovoiteet äidille, että voi hoitaa sitä rasvoittuvaa ihoaan oikeaoppisesti - jos uskaltaa käyttää niin kalliita tuotteita. Eikä juuri tämän merkin valitsemisella ollut tietenkään mitään tekemistä sen kanssa, että kahden Cliniquen tuotteen ostaja sai 85 euron edestä pikkuisia tuotteita kylkiäisenä...

Cliniquen kylkiäispurnukassa oli yö- ja päivävoide, joista kumpikaan ei oikein sovi iholleni. Päivävoide on aivan liian ohut ja yövoiteella pärjää ehkä päivällä ilman, että naama rapisee, vaikka molemmat on kuivalle iholle ja minulla on aika pitkälti vain pintakuiva normaali-iho näin talvisaikaan. En taida Cliniquen hinnoilla kokeilla normaalille iholle suunnattuja tuotteita.

Purnukassa oli myös ripsiväri, joka tuuheuttaa luonnollisella tavalla, mutta ei pidennä, eli sopii aika hyvin arkiripsiväriksi töihin, koska näyttäviä räpsyttimiä sillä ei saa. Huulivoide(ko?) värjää huulet kevyesti ilmeisesti jokaiselle persoonalliseksi sävyksi ja kosteuttaa aavistuksen, mutta paremman lopputuloksen saa huulirasvalla ja huulikiillolla erikseen. Kasvosaippualla puolestaan ei lähde silmämeikki, mutta kuivan ihon sillä saa. Ei jatkoon.

Mietin, että lahjoisin itseäni palkasta ja ostaisin vähän lisää Besamén meikkejä, mutta ne tuntuvat olevan joka paikasta loppu. Haluaisin sen Violet powderin ja pari huulipunaa, ehkä kakkumaskarankin. Toisekseen olen miettinyt, että voisin kokeilla What Katie Didin alusvaatteita. Ei ehkä ihan bullet-liivejä, mutta sellaiset puolivälin mallit kelpaisivat ja jotain, jolla joulukilot saa edes tilapäisesti katoamaan vyötäröltä. Littanoittavat pikkupöksytkin olisi jees, vaikka ehkä tyllin kanssa vessassa käydessä voi olla vähän hankalaa avata hakasia puhumattakaan niiden kiinni laittamisesta. I can already see myself struggling with this.

Ensisijaisesti ostoslistalla on oikeasti toimiva kasvosaippua ja se Kenzon hajuvesi, joka ehti juuri ennen joulua loppua. Sen minä halusin ensisijaisesti joululahjaksi, mutta pitänee ostaa se itse. Harmi vain että ennen joulua sen olisi saanut -20% alennuksessa, nyt pitää löytää se jostain täyteen hintaan.

Saitteko mieluisia lahjoja? Entä pitivätkö muut teidän antamistanne lahjoista?


In English:
Above are almost all Christmas presents I got this year excluding a vacuum cleaner I got two days before Christmas, so I could clean my apartment, and pajamas I forgot to photograph. Other than that I got socks and hosiery (I get them every year) and of course chocolate, lots of chocolate. I also got tea this year again, but  I drink a lot of tea especially in winter.

Last year I got Tom of Finland-pillowcase from my brother and I was hoping to get a duvet cover this year, but instead got another pillowcase in a different print. I like his sense of humor, but now I'll need to buy the duvet cover myself, which is ok I guess, since I'm working and he is not.

The milkfrother is from my friend and I really like it, since it's something I would have never thought to buy for myself. I love to drink cafe latte and now I can basically make it at home as long as my boyfriend buys strong enough coffee/espresso.

I was actually laughing when I found out Janina had bought me Dumb Blonde shampoo & reconstructor gift set. I think Tigi Bead Head products are quite expensive so I haven't bought them previously, but as it is quality stuff, I could buy it next time I run out of shampoo. I already use other expensive brands like Goldwell, Cutrin and No Nothing.

In addition to my Christmas gifts I've been thinking about indulging myself with new Besamé cosmetics and What Katie Did underwear. I'm not quite ready for bullet bra and probably never will be, but I could pull of a conical bra and a waist cincher to evade the extra weight I gained during Christmas. I could also try some girdle panties, but I assume they'd be a pain in the ass (not literally!) to wear with a petticoat. I mean, try using a toilet like that - I can already see myself struggling with this.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivoilta lahjoilta. :) Noi thermo sukkikset on ihan parhautta talvella hameitten kanssa.

    Ennen sain ihan hirveästi noita "pakko" lahjoja kunnes rupesin esittämään lahjatoiveita. Semihalpoja koruja, jotka ei ihan miellytä tai en voi käyttää nikkelin takia, tavaraa jota meillä on jo kuten teesihtejä jne. En viitsi palautella lahjoja vaan pidän niitä säilössä jonkin aikaa ja jos niille ei tule käyttöä, annan eteenpäin tai pistän kirpparikasaan. Meillä on jo niin paljon romua, että en viitsi säilytellä huvikseen muiden hutiostoksia. Ei ne kai osaa ostaa mulle lahjoja enää kun asun niin kaukana ja vierailen harvoin.
    Me saadaan myös paljon teetä, varsinkin kun pyysin, ettei mulle ostettais enää suklaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä saan paljon molempia, suklaata toivonkin itseasiassa, mutta ehkä viisi rasiaa menee jo vähän överiksi :D Teetä tulee sen verran jouluna ja synttäreillä, ettei kaikkea ehdi juoda, mutta onneksi tee ei mene pilalle, niin sitä sitten tulee yllätyksiä, että oho, miulla on tällästäkin :D

      Poista