perjantai 3. kesäkuuta 2016

Deadly Dames part II: Voodoo Vixen top in Black

Olen shoppaillut viime aikoina jotain muuta kuin mekkoja, nimittäin yläosia. Viimeisimpänä tilasin Lindy Bopin alesta muutaman halvan topin, mutta palataan nyt vielä edellisiin ostoksiin hetkeksi. TopVintagen paketissa Bettie Pagen kenkien kanssa oli tämä Deadly Damesin Voodoo Vixen -toppi, jota olin kuolannut jo hyvin kauan, mutta jota en hinnan puolesta ollut rohkaistunut ostamaan. Epäröin tälläkin kertaa, koska saahan tuolla hinnalla kokonaisen mekon, mutta koska minulla ei ollut yksiväristä mustaa fiftaripaitaa, vakuuttelin itselleni, että sen ostoskoriin lisääminen ei ole niin hirveän suuri synti.
Tämmöisen lähestulkoon samanlaisen topin saa myös Collectifilta, mutta siinä on takaolkaimien sijaan niskan taakse ristiin menevä halterneck, eikä siinä oletettavasti ole myöskään vuorta, joten kallistuin jo jonkin aikaa sitten tämän kalliimman topin puolelle. Ensinnäkin näitä Deadly Damesin toppeja saa monessa eri värissä, jos viitsii tilata Pinup Girl Clothingilta, joten jos yksi tällainen sopii, niin olettaa saattaa, että muutkin värit istuvat nätisti. Ja tämähän istuu nätisti.
Paita on itse asiassa samaa materiaalia kuin Amanda-mekkoni, eli suhteellisen ohutta, pukumaista puuvillaa, joka ikävä kyllä kerää tosi helposti likaa ja karvoja. (Vivien of Hollowayn puuvillasatiini on parempilaatuista ja jopa Hell Bunnyn mekot keräävät vähemmän likaa.) Vaikka päällyskangas ei kuulukaan suosikkeihini, on tässä mekossa etuosassa ihanan sileä satiinivuori, jonka ansiosta tämän mekon kanssa ei välttämättä tarvitse käyttää rintaliivejä ollenkaan. Etumus on muotoiltu kuitenkin sen verran pyöreäksi yläreunasta, että käytän push-up-liivejä ilman olkaimia, koska en ole niin runsaasti siunattu, että täyttäisin rintamuksen omilla avuilla.

Käytän topissa kokoa M, kuten kaikissa Pinup Couturen vaatteissa ja se istuu oikein hyvin. Kangas joustaa aavistuksen, mutta en suosittelisi ostamaan pienempää kokoa, jos on kokojen välissä, ellei halua käyttää muotoilevia alusvaatteita. Itse en kyllä enää rehellisesti muista käytinkö näissä kuvissa sellaisia, mutta minulla on sellainen mielikuva, että en, koska oli ihan perhanan kuuma päivä ja kun tuossa topissa paistui auringossa, niin oli tosiaan kuuma. Kaksi tyllihametta tuon Pinup Couturen Jenny-hameen alla ei auttanut asiaa, mutta ainakin hame oli ihanasti koholla! Saisipa kaikki helmat noin pöyheiksi niin helpolla vaivalla.
Toppiin yhdistin tosiaan linnaprinttihameeni (Paawon ehdotuksesta), joka on näkynyt blogissa aiemminkin ja joka on ollut viime kuukausien aikana säännöllisesti käytössä. Siinä on vähän turhan väljä vyötärö, mutta tuolla tavalla vyön kanssa se näyttää oikein sievältä. Tykkään erityisesti tuosta vyötärön rypytyksestä ja siitä, että tämän kanssa täytyy käyttää lyhyempiä tyllihameita, koska tämä on vähän sellainen väliinputoaja pituudessa, että pitkät tyllit ovat liian pitkiä ja lyhyet meinaa olla liiankin lyhyitä. Onneksi tuo rypytys kuitenkin näyttää kivalta ja kätkee sen tosiasian, että nämä lyhyemmät tyllit on ehkä pari senttiä liian lyhyitä tämän kanssa.

Kenkinä minulla on myöskin pari postausta sitten vilahtaneet Gaborit, jotka on käytössä kertakaikkisen ihanat. Niissä on juuri sopivan korkuinen korko, että niillä on mukava kädellä ja joustavan ympäryksen ansiosta ne pysyvät hyvin jalassa. Ja vaikka ne ei nyt fiftarityyliä olekaan, niin ihan hyvin ne pelittivät tämän asun kanssa ja sopivat varmasti muidenkin mustien yksityiskohtien kanssa yhteen. Expect to see them a lot.

Näin loppuun voisi vielä sanoa tuosta Vixen-topista sen verran, että minähän haluaisin näitä monessa muussakin värissä, mutta euron huono kurssi ja tullimaksut kyntää vähän suunnitelmaa. Tämä näyttäisi aivan ihanalta pinkkinä, limenvärisenä ja mikä ettei mintunvärisenäkin - kaikki värejä, joita ei saa Euroopasta ainakaan sellaisilta sivuilta, jotka minä tiedän. Sniff.

Pidättekö te tämänmallisista topeista vai pelkäättekö rusketusrajoja? (Btw, en saanut sellaisia, koska aurinkovoide.) Ostaisitteko halvemman version vai kalliimman, mutta laadukkaamman?


In English:

For once I have shopped for something else than dresses - I've bought several tops instead. I bought a few cheap tops from Lindy Bop's sale, but since they haven't arrived yet (probably haven't even been sent yet), let's talk about my purchases from TopVintage. Last time I talked about my Bettie Page shoes, and now here let's talk about this Voodoo Vixen top by Deadly Dames.

I wanted this top for such a long time, but always thought it's too expensive. Well, it was a bit too expensive, but this was a choice between quality and price. Collectif has a Penny top that is very similar to this with the only difference that it is bengaline, unlined and has a halterneck. This Voodoo Vixen top is cotton sateen (sadly the kind that gets dirty very quickly) with front lining and straps at the back. I always thought I'd buy the Penny top, but no matter how many chances I had to buy it, I always passed it up.

I have a history of buying cheaper substitutes at first and then eventually ending up buying the one item I really wanted in the first place, but this time I decided I'm not gonna do that. I bought this top instead of the Collectif one and I'm quite happy I did. It's not as stretchy as a bengaline top would be and it gets dirty fast, but it's very well structured and because of the lining at the front, there is no need to wear a bra. I do wear one, because I don't have big enough breasts to fill the top, but if you are more blessed in this area, you wouldn't need to worry about wearing strapless bra.

I wear a size M and it's true to size. This fabric has a very slight dress, so if you fall between sizes, I'd recommend to go with the larger one or if you are small busted, wearing a waist cincher to fit into the smaller one.

I wore this top with my Pinup Couture Jenny skirt in castle print and I actually like the combination. It's not what you'd expected and because of that, it turned out really nice. I like this skirt particularly much because of the ruching at the waist and because it's a bit shorter than my other skirts, taking in shorter petticoats. I also like how full it looks with two petticoats - I wish all my dresses and skirts looked this full!

Now that I have one of these tops, I really want more colors. I could do with a pink, mint and lime coloured tops, but sadly those are the colors that are not available in Europe. I would have to buy from Pinup Girl Clothing and pay huge custom fees again, so that's not going to happen anytime soon. Maybe in November (Black Friday and Cyber Monday!) at the earliest ;P

Do you like tops like this? Would you pay more for a more structured top or end up with the cheaper one?

7 kommenttia:

  1. With tops I find I go for more medium to cheaper ones, I don't really like to spend a lot of money on a top, not like I do with a dress or a skirt!
    This top goes so well with that Jenny skirt! xo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I don't usually buy expensive tops either, but with this top I felt like this could actually be worth the extra money - and I think it is! The Penny top by Collectif is probably a really nice top, but I like how this one has lining and proper straps instead of a halterneck :)

      Poista
  2. Ihanan naisellinen asukokonaisuus! ♥ Kaikki sopii niin nätisti yhteen. Ja vitsi kun mietin, miltä toi toppi näyttäisi mintunvihreänä - olisi tosi nätti!

    ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mintunvihreänä tosi sievä, mutta omasta mielestä pinkkinä ja limenä vielä parempi! Ja punaisena, jonka saisi ostettua Euroopastakin :)

      Poista
  3. Todella kaunis toppi, pelaa tuon hameenkin kanssa niin hyvin yhteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä sopi yllättävän hyvin yhteen, vaikka otaksuin että musta toppi söisi kaiken värin hameesta :)

      Poista
  4. I think your top is absolutely lovely, and it is such a good match with the skirt - the contrast really brings out the best in both. Kx

    VastaaPoista