tiistai 16. elokuuta 2016

Parker

Ei sitä päästykään kuin elokuun puoleen väliin saakka, kun tuli se syksyfiilis. Ulkona on 12 astetta lämmintä, vettä sataa kaatamalla ja syön itse tehtyä vispipuuroa. Eilen lenkillä käydessä joku ajoi pyörällä ohi paksussa hupparissa ja farkkutakissa, kun itse kuljin capreissa ja t-paidassa. Lämmintä oli 21 astetta, mutta jostain syystä se ei kai tunnu ihmisistä enää yhtään niin lämpimältä kuin toukokuussa.

Uimaankaan en ole vaihtelevan sään vuoksi päässyt, joten alkaa vakavasti tuntua siltä, että kesä oli ja meni. Olisin vielä halunnut käydä uimassa jossakin muuallakin kuin mökillä, mutta jos edes pääsisi mökille uimaan, niin olen vielä tyytyväinen.
Kuten olen maininnut ennenkin, pidän syksystä ja tänä kesänä olen hamstrannut poikkeuksellisen paljon syksy- ja talvivaatteita alennusmyynneistä. Miellän kaikki murretut värit, tummat sävyt ja tietynlaiset kankaat syksyyn, joten kun näin nämä Hell Bunnyn Parker Cigarette-housut, ajattelin, että näistähän saa hyvät syksyhousut. Olen aina pitänyt tuosta kananjalka/koiranhammas-tyylisestä printistä ja näissä oli materiaalikin mukavan pehmeää ja lämmintä syksysäille.

Sitten taas tosi asiassa nämä eivät ole housut vaan enemmänkin caprit (cigarette trousers). Suomen syksyssä ei tällaisissa housuissa kuljeta, mutta koska todella, todella pidin näistä housuista, minun piti saada nämä siitä huolimatta, että nämä kategorioituvat syksyvaatteiden sijaan kevät-kesäakselille.
Housut ovat 63% polyesteriä, 34% viskoosia ja 3% elastaania, mutta joustoa näissä ei ole nimeksikään. Vyötärö on melko napakka, mutta leikkauksessa oli onneksi tilaa paksummillekin reisille, joten mahduin normaalikokooni S. Pidän näistä erittäin paljon ja materiaali oli tosiaan sen verran ihanaa, että ostin hameen samassa printissä niille syksykeleille. Otaksuisin sen näyttävän oikein kivalta saumasukkien ja jonkun mukavan neuleen kanssa.
Yhdistin tällä kertaa housuihin Bannedin vadelmanpunaisen neuletakin, (joka on näkynyt täälläkin) koska totesin, että ensisijaisesta vaihtoehdostani näkyi edelleenkin läpi. Tämä neuletakki on vähän väljä, mutta värimaailmaltaan sopii hyvin yksiin näiden housujen kanssa. Tällaiset loppukesän ja alkusyksyn vaihteen säät ovat täydellisiä kokonaisten asukokonaisuuksien luomiseen, jolloin ei tarvitse jättää neuletakkia pois, kun on lämmin ilmankin ja voi käyttää niitä saumasukkiakin, jos ei sattuisi repimään niitä ekalla yrityksellä rikki. Tai jos astuisi talosta ulos muuallekin kuin lähikauppaan.

Viime päivät olen viettänyt aika pitkälti kotona, lukuun ottamatta lauantaita, jolloin paisteltiin veljen luona kesäkurpitsamuffinsseja. Hyviä tuli ja lintukin yritti päästä apajille, se juonikas otus. Ostin Muumien minttusuklaakahvia, jonka kanssa voisi kohta herkutella, ja karkkiakin on tullut syötyä liikaa.

Vaalensin eilen viimein hiusten tyvikasvun, että seuraavissa asukuvissa hiukseni näyttävät ehkä vähän siivommilta. Tummassa juurikasvussa on se huono puoli, että se saa hiukset näyttämään helposti likaisilta silloinkin kun ne ovat puhtaat, kun se tumma osa pilkottaa vaalean välistä. Jätin näissä kuvissa tukan tarkoituksella luonnontilaan, koska asukokonaisuuden oli tarkoituskin olla rento, mutta seuraavissa kuvissa sitten joskus kun sää sallii, olisi tarkoituksena saada aikaan tyyliin sopivampi kampaus. Asukin on juonittu jo etukäteen, mutta sääennustuksen näyttäessä pelkkää vesisadetta, voi kestää ennen kuin pääsen oikeasti toteuttamaan suunnitelmani.

Joko te odotatte syksyä vai toivotteko, että kesää olisi vielä jäljellä? (Tässä vaiheessa jokainen voi hankkia itselleen Mamban biisistä korvamadon, olkaa hyvä.)


In English:

I've been resisting the feeling of autumn coming, but I can't do that anymore. It's raining, it's cold and I'm eating some homemade cranberry porridge. Yesterday when it was still warm, someone wore a denim jacket over a very warm looking hoodie, whereas I was out in capri pants and a short sleeved t-shirt. People really think it's autumn, when I would like to think not quite yet.

As I have mentioned previously, I do love autumn and this summer I've bought basically only autumn/winter clothing aside from a couple of dresses. These Parker Cigarette Trousers by Hell Bunny are my most recent purchase and I bought them thinking about nice autumn days. Well, as you can see, these are more like capri pants on me and therefore not suitable for Finnish autumn, but I love them anyway. I also bought a skirt in the same print for autumn so I'm not missing out on that part anyway.

There trousers are 63% polyester, 34% viscose and 3% spandex, but have rarely any stretch. The waist is a tight fit, but the legs are roomy enough to accommodate ladies with bigger thighs like me, so I can wear my regular size S in these. The fabric is a nice and warm, soft dogtooth style print, which I really like and the length would probably be ok for people shorter than me or for those living in warmer climates.

I wore my Banned sweater with the trousers since my first option was (still) too see-through for me to wear, and I think it worked out fine despite it being a bit too roomy for me. I kept the outfit very casual and let my hair be in its natural state, but next time I will try to curl them to look more era appropriate.

Are you waiting for autumn to arrive or hoping there would still be some summer left?

14 kommenttia:

  1. Siis jotenkin tuntuu, että syksy on jo täällä! :o Todella nopeesti ilmat viilenivät ja ihmiset ovat jo alkaneet puhumaan syksykstä. Mä vielä toivon, että tulis niitä ihania lämpimiä päiviä :) Sulle sopii hyvin myös housutkin, vaikka mekkoja/hameita monesti sun päällä nähdäänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Toivon itsekin, että tulisi vielä lämmintä ja onneksi on loppuviikolle luvattukin. Saa nähdä tuleeko, mutta olisi edes aurinkoista.

      Poista
  2. Minustakin tuntuu että kesä oli ja meni eikä kauaa ehtinyt olla! Jotenkin tänä vuonna en kauhistele syksyä ja talvea. Aina aikaisemmin minua on oikein ärsyttänyt ja olen ollut kiukkuinen syksylle. Tietysti silti toivoisin ikuista 25 asteen lämpöä.

    Nuo housut on oikein kivat, olen niitä itsekin katsellut ja kironnut pituutta. Kokeiltuani muita Hell Bunnyn capreja totesin että niiden pitäisi tehdä kokopituisia housuja! Istuvuus on ainakin minulla ollut oikein hyvä, ja ostaisin mielelläni jotkut pitkätkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niillä niitä oikein leveälahkeisia, mutta joku niissä sivunapeissa on minulla kyntänyt. Ennemmin ilman nappeja ja paksulla vyötäröllä, niin ostaisin. Nämä taas on olevinaan housut, mutta jopa cigarette trouserseiksi varsin lyhyet. Collectifin "tupakkahousut" ei ole näin lyhyet, mutta tykkään silti näistä. Näissä on ryhdikkäämpi fiilis ja mukavampi materiaali :)

      Syksystä tykkään kovastikin, ruskassa on kiva ottaa kuvia ja on kiva saada tosiaan kokonaisia asuja neuleen ja sukkahousujen kanssa, mutta silti tuntuu siltä, että kesä oli liian lyhyt kun loppui jo elokuuhun. No, viikonlopuksi on luvattu vielä lämmintä, joten ei heitetä kuokkaa kaivoon!

      Poista
  3. Mulle on kyllä kans tullut ihan tyystin syksy-fiilis ja olenkin nyt tehnyt pientä syyssiivousta kotosalla ja ottanut esiin paksummat nahkatakit, saappaat ja paksut sukkahousut sekö pitkähihaiset mekot. Itse kyllä tykkään kovasti syksystä ja sen väreistä, mutta jatkuvat sateet ovat ärsyttäviä. Toivotaan, että hyviä ilmoja kuitenkin olisi, että pääsis tästäkin vuorokauden ajasta nauttimaan jonkun verran :)

    Olen aiemmin vierastanut tuota kukonaskel kuviota, mutta jokin aika sitten ostin yhden neuleen ja se oli kyllä kiva. Housujakin on tullut katseltua sivusilmällä, mutta en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan mitään housuja, joissa olisi kuviota. Ehkä nyt kun olen parit kuviolliset sortsit ostanut, uskaltaisin kokeilla ihan pitkiä housujakin kuvioituna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä itse ei ole tullut koskaan vierastettuja kuviollisia housuja, mutta yleisesti ottaen housujen ostaminen on vähän hankalaa, kun jos vyötäröltä istuu, niin pylly ei mahdu polvista puhumattakaan. Näistä tykkään kovasti :)

      Poista
  4. It is still very hot here in the UK!

    You look great in your cigarette trousers - I have been wearing skirts and dresses during the summer but will start wearing trousers again when it gets colder.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I've been a lot of capri pants this summer, but dresses also. I just think it's easier to wear dresses in the autumn/winter/spring, because I can always wear tights and petticoats underneath and add a pair of boots that keep my legs much warmer than any regular trousers would do :)

      Poista
  5. Siis wau miten tyylikäs! Toi neule on supersöpö ja aivan ihanan värinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on kyllä harvinaisen hyvän värinen mustavalkoisten vaatteiden kanssa. Muuten sitä on vähän vaikea yhdistellä, kun en yleensä käytä murrettuja värejä :)

      Poista
  6. Clutching on to summer here!! You understand the northern climate, we're in tights from October to May generally, so I am trying to stretch summer out. Those trousers look fab, I have the same problem with length though! x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'd say tights season begins in September in Finland, but yeah, we need to stretch out summer for as long as we can!

      Poista
  7. Gorgeous outfit!! Love those trousers x

    VastaaPoista